Rezervacije počinju od januara meseca 2024. godine!
Kobasicu pravimo od čistog mesa svinja sa naše farme, svinje hranimo kukuruzom, sojom, ječmom, detelinom i tritikalom. Brižljivo odvajamo komade mesa. Dodajemo samo kuhinjsku so, mlevenu papriku, biber i domaći beli luk iz naše bašte.
Dimljenje, sušenje i zrenje su tajne zbog kojih je naša kobasica takva… neponovljiva.
Kulen u kati je kraljevski proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa, kuhinjske soli i paprike. Puni se u svinjsko slepo crevo (katu), dimi se na hladnom dimu i nakon toga suši oko 5, 6 meseci prirodnim putem na promaji.
Kulen u ravnom crevu (štapu ili kulenova seka) se pravi od potpuno istih sastojaka kao i kulen u kati. Puni se u kolageno crevo, dimi de na hladnom dimu i nakon toga suši oko 3 meseca prirodnim putem na promaji.
Zbog različite propustljivosti vazduha kroz kolageno crevo u odnosu na katu, ova dva kulena iako se prave od istih sastojaka imaju dosta drugačiji ukus.
Rezervacije počinju od januara meseca 2024. godine!
Slanina je suhomesnati proizvod koji se pravi od svinjskog mesa, najčeše trbušnog dela koji se usoli i tako stoji dve do tri nedelje. Nakon toga se stavlja u pušnicu gde na hladnom dimu treba da dobije zlatno-žutu boju i posle toga je potrebno barem tri meseca da bi se slanina osušila prirodnim putem na promaji. Pozivamo vas da otkrijte pravi ukus tradicije s našom domaćom slaninom.