Kulen u kati

4,000.00 rsd

Kulen u kati je kraljevski proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa, kuhinjske soli i paprike. Puni se u svinjsko slepo crevo (katu), dimi se na hladnom dimu i nakon toga suši oko 5, 6 meseci prirodnim putem na promaji.

Kategorija: Šifra proizvoda: dt006 Oznaka:

Opis

Kulen je suvomesnati proizvod, vrsta fermentisane kobasice, koji se tradicionalno pravi u Vojvodini (Srbija) i Slavoniji i Baranji (Hrvatska).

Jedan od najpoznatijih je Sremski kulen, koji može biti punjen u katu (prirodni omotač) ili ravno kolageno crevo.

Pravi se isključivo od najkvalitetnijih komada mesa domaćih svinja, začinjen ljutom paprikom i solju, bez bilo kakvih dodataka, aditiva, startera i pojačivača ukusa.

Da bi smo napravili najkvalitetniji kulen najvažnije je obezbediti kvalitetnu sirovinu, zbog čega smo zaokružili proces proizvodnje „od polja do stola“. Prvi deo procesa proizvodnje kulena jeste uzgoj žitarica, koje su hrana za svinje na našoj farmi. Tako obezbeđujemo pravilnu ishranu, koja ne sme biti veštačka, niti se sme forsirati tovljenje, već dnevni obroci treba da osiguraju normalan, prirodni rast i razvoj životinja.

Dalje je potrebno ispoštovati tradicionalan način proizvodnje, od čega ne odsutajemo, uprkos brojnim izazovima, zbog čega su naši proizvodi pravi domaći, jedinstveni i prirodni. Domaći kulen se dobija tako što se, bez toplog tretmana, meso prevodi iz sirovog u suvo stanje, zbog čega je kulen najkomplikovanija fermentisana kobasica za izradu. Ovom pikantnom delikatesu, sa tradicijom koja traje nekoliko vekova, potrebno je da odstoji minimalno šest meseci na prirodnoj promaji da bi bio zreo.

Tradicionalan način proizvodnje zahteva veća finansijska ulaganja, čime se povećava i cena proizvodnje, ali i obezbeđuje zagarantovan kvalitet.

Pored toga što je za proizvodnju kulena potrebno dosta umeća, veštine i strpljenja neophodna je velika ljubav i posvećenost.

Tajna našeg uspeha jeste ujedno i naš moto: „Odrasli na hrani, koju danas pravimo sami.“

Svi koji su probali naš kulen uverili su se da kvalitet naših proizvoda u potpunosti opravdava njihovu cenu.

 

Jedan kulen ima izmedju 700 grama i 1 kg.

 

Cena domaćeg kulena u kati je po kilogramu.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 20 × 30 × 3 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kulen u kati“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda će vam se svideti …