Kobasicu pravimo od čistig mesa svinja sa naše farme, svinje hranimo kukuruzom, sojom, ječmom, detelinom i tritikalom. Brižljivo odvajamo komade mesa. Dodajemo samo kuhinjsku so, mlevenu papriku, biber i domaći beli luk iz naše bašte.
Kulen u kati je kraljevski proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa, kuhinjske soli i paprike. Puni se u svinjsko slepo crevo (katu), dimi se na hladnom dimu i nakon toga suši oko 5, 6 meseci prirodnim putem na promaji.
Kulen u ravnom crevu (štapu ili kulenova seka) se pravi od potpuno istih sastojaka kao i kulen u kati. Puni se u kolageno crevo, dimi de na hladnom dimu i nakon toga suši oko 3 meseca prirodnim putem na promaji.
Slanina je suhomesnati proizvod koji se pravi od svinjskog mesa, najčeše trbušnog dela koji se usoli i tako stoji dve do tri nedelje. Nakon toga se stavlja u pušnicu gde na hladnom dimu treba da dobije zlatno-žutu boju i posle toga je potrebno barem tri meseca da bi se slanina osušila prirodnim putem na promaji.